Pages

Thursday, March 24, 2011

SeMaK SeMuLa :)

assalamu'alaikum

hari rasa penat sangat..kat sekolah dengan jadul pack 6 masa..lepas tu ada meeting sampai kul 3..then overtime lak..tapi saya masih jugak nak update blog ni..hehehe..padahal mata ni da layu dah..tak pe..pas update ni saya tido..

jom kita g pada tajuk entry kali ni..hee.. :D

semalam saya terlihat surat daripada pihak kementerian tentang makluman keputusan semakan semula keputusan PMR 2010 untuk adik saya..ayah saya request check semula 2 paper adik saya..sebab takot salah key in markah..benda ni memang berlaku..then..balik dari sekolah petang tadi..macam biasa la..umi saya datang ambik saya..maklum la..saya xde kereta lagi..terima kasih ummi..dalam perjalanan balik..umi gtau yang keputusan adik saya tambah 1 A..maka jadilah ia 8A 1B..bukan 7A 2B..saya tumpang gembira..tahniah buat adik saya walaupun agak lewat untuk mengetahui keputusan sebenar..kesian jugak tengok dia bila dapat tahu result y dia dapat hanya 7A..sedih je..kecewa sangat..duduk dalam bilik je..tak berapa nak bercakap dengan kitorang yang kat rumah ni..target dia 9A..tapi x dapat..tak pe dik..ini mungkin cabaran dari tuhan supaya kamu berusaha dengan lebih lagi untuk masa akan datang..jangan buat sambil lewa je..kena bersemangat la sikit..

okeh..dah selesai cite berkait dengan tajuk entry kali ni..hehehe..
kelmarin result SPM baru kluar..kat sekolah saya..paling tinggi dapat 9A 1B..tahniah..dan saya juga dapat makluman..junior kt sek lama saya paling tinggi dapat 11A..maknanya..semua A la..ada jugak yang dapat 10 A..tahniah buat mereka..semoga kejayaan akan terus bersama kalian..

********************
cite skang xde kaitan dengan tajuk..layan je la ye..
hari hari khamis..mcam biasa la..kena pakai baju batik...balik sek..saya singgah kat kedai bakery nak beli roti..cik kak y muda jelita cashier kat kedai bekery tu tanya saya..

cashier: dari mana?

saya: ermm??
(sy berfikir..dia ni nak tanya tempat tinggal ke nak tanya destinasi sy sblm ke kedai tu)

cashier: maksud saya dari sekolah ka?

saya: ya..dari sekolah..(sambil betulkan name tag) :)

cashier: mesti tinggal di hostel ni kan?

saya: hm??..eh..tak lah..sy cikgu..heee

cashier: owh..(sambil tersipu malu)

saya: kenapa? nampak macam student ke?

cashier: ya..sbb nampak muda sangat lagi..(sambil tersenyum)

hihi..itu lah antara perbualan saya dengan cik kak jelita..kalau kat sekolah..kadang2 cikgu x perasan saya ada dalam kelas..dorang ingat saya ni student..mungkin sebab penampilan saya dan mungkin juga sebab saya pakai tudung putih..hehehe..tapi saya memang masih muda lagi..wah..berperasaan..

ingatlah wahai teman..mati itu tidak mengenal usia..

okeh..takat ni je la dlu..nati ada rasa nak update kang sy update plak..nak tido plak..sok kna g keje..jom2..selamat malam semua..nantikan tarian kemari yang seterusnya plak..

ilal liqa' ma'as-salamah

2 comments:

mujahidah said...

oit..haha..perasan muda..ceitt..

zinnirah said...

haha..jeles la tu..kenyataan la.. :P