Pages

Sunday, October 24, 2010

nO TitLe

bersama teman seperjuangan
wana+shud+yana+dayah+zura


16 OCTOBER 2010...dah seminngu berlalu...tarikh yang memberi seribu makna buat saya dan juga kawan2 saya yang lain...ya..tarikh yang menjadikan kami sebagai graduan UPSI...maka dengan rasminya tamatlah sudah perjuangan sebagai seorang pelajar...wah..tiada lagi assignment yang berlambak...tidak lagi memikirkan test2 yang akan diduduki..tidak lagi pening memmikirkan symbol2 yang amat memningkan kepala..tapi itu semua adalah suatu kenangan yang indah..kenangan belajar yang tidak mungkin dapat dibeli walau dimana pun..hu..kini masa menanti untuk berjuang di alam pekerjaan plak..posting..posting..posting..xtau lg bila..resah di hati menanti...sehari bagaikan setahun...huhu...ya Allah...hilangkanlah resah di hati kami..berilah hasil kepada penantian kami ini..

saya turun ke tg.malim 10.10.10....satu tarikh yang cantik...balik semula ke halaman rumah 18.10.10...8 hari..satu perjalanan yang meninggalkan seribu kenangan..ada plan yang menjadi..ada plan yang tak menjadi...kita hanya mampu merancang..tuhan ang menentukan...

12.10.10...raptai bagi konvkesyen..sedikit taklimat di sampaikan sebagai panduan..wah..seronok dapat jumpa kawan2...walaupun x semua...tem raptai debar plak pai menggeletar tangan...tp bila on stage dpan tan sri..xde plak pai geletar tangan..sume berlalu dengan pantas..macam xde naik stage plak rasanya...hehehe...cepat sangat...bla kaki melangkah masuk dalam dewan..wah..ramai parents graduan yang datang...sedikit sedih terbit dalam hati...namun...rasa itu terpaksa dipendam...huhu...tak mengapa..keadaan tak mengizinkan...kejayaan menerima ijazah pada hari tersebut semuanya kerana insan yang bergelar ibu bapa...berkat doa daripada mereka...terima kasih yang tidak terhingga kepada insan yang teristimewa ini..mana mungkin dapat saya balas walau dengan wang ringgit..untuk insan-insan yang banyak membantu dan menyokong saya semasa mula belajar sehinggalah saya menamatkan pelajaran saya...jutaan penghargaan dari saya...terima kasih wahai insan..

majlis konvo saya sebelah pagi...sebahagian yang lain pada sebelah petang..pada petang tersebut saya turut turun untuk berjumpa dengan kawan2 yang lain...ye la..lpas ni..ntah bila plak boleh jumpa...ntah2 da bercucu baru jumpa semula kot...hehehe...I'allah...petang itu, dapat jumpa dengan baby hadeef zafran yang comel..anak kepada seorang kawan...comelnya dia..semoga anak ini sentiasa menjadi penghibur hati bagi kedua ibu bapanya...amiin..





melihat masa depan setelah bergelar graduan

2 comments:

jinggo_botak said...

AKN ADA SSORG YG SNTIASA MNEMANI DRI KTE,KNGAN YG INDAH XKN KU LUPAKN. AKN KU JD KN KNYATAAN...TEMPUHI ALAM BRU DLM HDUP...YG NYATA

zinnirah said...

insyaallah...